Få mere viden om plastfyldninger

Plastfyldninger er et indgreb, man får foretaget hos tandlægen for at fylde huller i tænderne. Til indgrebet bruger man som navnet antyder plast, da plast opfylder alle de nødvendige krav til styrke og æstetik. Endvidere kan man få plastfyldninger i forskellige farver, så de passer til farven i tandsættet.

Indgrebet er relativt simpelt, og foretages ved at der først bores rent i tanden, hvorefter der ætses med en syre for at gøre overfladen ru. Det vil sikre at dine plastfyldninger sidder godt fast. Dertil er der forbehandlet med væsker, for at sikre der også er en kemisk binding.

Afslutningsvist anbringes plasten, der også vil blive hærdet med blåt lys. Herefter fjernes overskydende plast og fyldninger bliver pudset til. Normalt holder plastfyldninger i mange år, men forskellige faktorer gør det svært at sige, om plastfyldninger holder i 5, 10 eller 15 år.

Prismæssigt er der store forskelle på plastfyldninger, da prisen afhænger meget af hvor i tandsættet, at der skal indsættes plastfyldninger. Priserne kan således variere fra mellem 500 kroner og op til 2.000 kroner. Vil du gerne vide mere om priserne på lige netop dine plastfyldninger, så kan du ringe til din tandlæge og høre nærmere.